Spela video om Sticky chicken wings med julkryddor.

Sticky chicken wings med julkryddor

Kycklingvingar med julig kladdig glaze. 

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser Julvingar

500 g kycklingvingar 
2 msk matolja
70 g smör 
2 msk tomatpuré
2 msk kanel 
2 st vitlöksklyftor (rivna)
2 msk äppelcider 
50 g fett, rökt fläsk i fina små tärningar
2 msk god chilisås 
2 msk japansk Soja  

Så här gör du:

1

Torka av kycklingvingarna och låt dom ligga och torka ut i kylen ett par timmar. Ju torrare skin desto krispigare slutprodukt. 

2

Dela vingarna vid leden. Blanda vingarna med oljan i en bunke. 

3

Tillaga vingarna i en airfryer, i två omgångar. Första omgång 180°C i 12 minuter. Öppna och “skaka om”. Kör sen en andra omgång. 200°C i 12 minuter.

4

Under tiden vingarna tillagas så tillreder du såsen som vingarna ska “kastas” runt i. Blanda alla ingredienser till en homogen och smidig sås. 

5

Lägg i de varma och nu krispiga vingarna i såsen och blanda runt. 

Mina senaste recept

Tzatzik i en skål med tilltugg som tillbehör

Tzatziki

En god tzatziki förgyller verkligen grillmiddagen.