Kladdkaka i airfryer
https://www.youtube.com/watch?v=V7pvR0hwhig Kladdkaka är så gott, men går den att baka i airfryer? Jag har testat
Underbara köttbullar med smak av lagrad ost och anjovis.
500 g blandfärs
1dl grädde
1 ägg
1 lök (gul eller röd, det kvittar)
1 dl ströbröd på surdegsknäcke, (ca 45g bröd. Men det lirar att köra vanligt ströbröd också)
100 g riven lagrad ost (jag körde med min egenlagrade prästost, men typ västerbottensost funkar också bra)
1 förpackning ansjovisfiléer med spad (128g)
1 tsk svartpeppar
Lägg brödet i en matberedare och gör “skorpmjöl” av det. Mixa med en lök som är delad grovt, grädde, ägg, ansjovis med spad, peppar samt osten som är grovt delad.
Varför man delar på de stora ingredienserna är för att maskinens knivar lättare ska komma åt och fördela ännu finare.
Mixa detta till en slät smet.
Blanda nu smeten med färsen. Blanda “lagom” blandas det för läst blir bullarna för lösa , och blandas det för hårt slår man ut fettet och bullarna blir “gummi”
Låt svälla 10-15 minuter.
Trilla nu köttbullar av smeten-
Och placera köttbullarna i en airfryer, 200° C i 8 minuter.
Det går bra att steka som vanligt eller baka av köttbullarna i (förvärmd) ugn på 225° C i 8-10 min beroende på hur bra din ugn är.
https://www.youtube.com/watch?v=V7pvR0hwhig Kladdkaka är så gott, men går den att baka i airfryer? Jag har testat
Ris á la malta når nya höjder med dulce de delche
Grilled cheese med maillard på steroider
Juliga kladdiga och heta kycklingvingar
Det här är den snabbaste hollandaisesåsen du kan göra
Hemgjord gyros gott och enkelt med mitt recept