Spela video om Köttbullar i stekpanna

Julköttbullar

Underbara köttbullar med smak av lagrad ost och anjovis. 

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser Julköttbullar

500 g blandfärs
1dl grädde
1 ägg
1 lök (gul eller röd, det kvittar)
1 dl ströbröd på surdegsknäcke, (ca 45g bröd. Men det lirar att köra vanligt ströbröd också)
100 g riven lagrad ost (jag körde med min egenlagrade prästost, men typ västerbottensost funkar också bra)
1 förpackning ansjovisfiléer med spad (128g)
1 tsk svartpeppar

Så här gör du:

1

Lägg brödet i en matberedare och gör “skorpmjöl” av det. Mixa med en lök som är delad grovt, grädde, ägg, ansjovis med spad, peppar samt osten som är grovt delad.
Varför man delar på de stora ingredienserna är för att maskinens knivar lättare ska komma åt och fördela ännu finare.
Mixa detta till en slät smet.  

2

 

Blanda nu smeten med färsen. Blanda “lagom” blandas det för läst blir bullarna för lösa , och blandas det för hårt slår man ut fettet och bullarna blir “gummi”

3

Låt svälla 10-15 minuter.

 

4

Trilla nu köttbullar av smeten-
Och placera köttbullarna i en airfryer, 200° C i 8 minuter.   

5

Det går bra att steka som vanligt eller baka av köttbullarna i (förvärmd) ugn på 225° C i 8-10 min beroende på hur bra din ugn är.

Mina senaste recept

Tzatzik i en skål med tilltugg som tillbehör

Tzatziki

En god tzatziki förgyller verkligen grillmiddagen.