Spela video om Smash burger

Smash burger

Så här gör du smash burger! Den trendiga metoden som faktiskt är urgammal är också väldigt lätt att lära sig. Förenklat är smashed burger en teknik för att få maximal stekyta och det ger en riktigt härlig textur när du äter den. Hamburgaren går att variera oändligt, min favorit är en uppgraderad variant på McDonalds cheeseburgare. Jag har rostat briochebröd, balsamicostekt lök, mycket ost, ketchup och senap!

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser smash burger

Så här gör du:

1

Skär lök tunt och stek sakta i 1 msk smör tills den får en gyllene färg, salta. Tillsätt balsamico till löken precis när den är mjuk och låt den gå in i löken.

2

Rosta de färdigköpta bröden gyllene.

3

Forma köttfärs till bollar som väger cirka 70 g, eller max 100 g.

4

Lägg bollen(arna) i en panna eller på ett varmt stekstål och tryck till med hjälp av en smasher eller undersidan av en kastrull. Det underlättar om man kör en bit bakplåtspapper emellan. Salta.

5

Vänta tills du ser kanterna börja bli karamelliserade och brynas. Ta då en skrapa och skrapa upp smashburgaren från värmen och vänd. Lägg på ost och täck gärna med en kupa och droppa lite vatten bredvid innan “kupning” så smälter osten bättre.

6

Kör senap och ketchup på nedredelen av brödet, lägg på burgarna, toppa med lök och lägg på toppbrödet. Njut.

Mina senaste recept

Kladdkaka i airfryer

https://www.youtube.com/watch?v=V7pvR0hwhig Kladdkaka är så gott, men går den att baka i airfryer? Jag har testat