Spela videoklipp

Kebab hemgjord med sous vide

Är du sugen på kebab? I den här videon visar jag hur du enkelt gör hemgjord kebab med sous vide. Det är väldigt enkelt och du får så klart instruktioner som även funkar i ugnen. Receptet är inspirerat av min kompis Zeina som driver sajten Zeinas Kitchen. Här nedan hittar du recept på kebab och länkar till goda såser som passar bra.

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser kebab hemgjord med sous vide

1 kg finmalen fet färs 
1 gul lök
1 msk mald brödkummin
1 msk vitlökspulver
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
1 msk svartpeppar
2 msk vegeta ( “aromat från Balkan” )

Så här gör du:

1

1. Mixa alla ingredienser utom kött i en mixer till en puré.

2

2. Blanda köttfärs och kryddsmet hårt och relativt länge i en köksassistent. Fett och bindväv ska slås ut och färsen ska bli kompakt. 

3

3. För att få ut maximalt med luft ur färsen så ska du “kasta” den hårt ner i arbetsbänken ett par gånger. 

4

4. Lägg upp färsen på på plastfolie och forma en miniatyr-stock och rulla in färsen tight. 

5

5. Lägg nu stocken i en värmetålig fryspåsen och tillaga den sousvide efter “Baldwins” pastöriseringstabeller på 58°C. Man utgår från styckets tjocklek för att avgöra tidsåtgång i “badet”. 

6

6. När stocken är färdig, så gör en effektiv avsvalning genom att sänka ner påsen kallt vatten för att få ner den i temp så fort som möjligt. 

7

Skiva nu ner stocken till skav och stek gyllene. Här är en video som visar hur jag gör:

8

Avnjut med pommes, bulgur eller ris, goda såser och härliga grönsaker. Skaven går utmärkt att styckfrysa och är perfekta att ha i beredskap ifall kababsuget blir akut.

Mina senaste recept

Kladdkaka i airfryer

https://www.youtube.com/watch?v=V7pvR0hwhig Kladdkaka är så gott, men går den att baka i airfryer? Jag har testat