Kladdkaka i airfryer
https://www.youtube.com/watch?v=V7pvR0hwhig Kladdkaka är så gott, men går den att baka i airfryer? Jag har testat
Är du sugen på kebab? I den här videon visar jag hur du enkelt gör hemgjord kebab med sous vide. Det är väldigt enkelt och du får så klart instruktioner som även funkar i ugnen. Receptet är inspirerat av min kompis Zeina som driver sajten Zeinas Kitchen. Här nedan hittar du recept på kebab och länkar till goda såser som passar bra.
1 kg finmalen fet färs
1 gul lök
1 msk mald brödkummin
1 msk vitlökspulver
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
1 msk svartpeppar
2 msk vegeta ( “aromat från Balkan” )
1. Mixa alla ingredienser utom kött i en mixer till en puré.
2. Blanda köttfärs och kryddsmet hårt och relativt länge i en köksassistent. Fett och bindväv ska slås ut och färsen ska bli kompakt.
3. För att få ut maximalt med luft ur färsen så ska du “kasta” den hårt ner i arbetsbänken ett par gånger.
4. Lägg upp färsen på på plastfolie och forma en miniatyr-stock och rulla in färsen tight.
5. Lägg nu stocken i en värmetålig fryspåsen och tillaga den sousvide efter “Baldwins” pastöriseringstabeller på 58°C. Man utgår från styckets tjocklek för att avgöra tidsåtgång i “badet”.
6. När stocken är färdig, så gör en effektiv avsvalning genom att sänka ner påsen kallt vatten för att få ner den i temp så fort som möjligt.
Skiva nu ner stocken till skav och stek gyllene. Här är en video som visar hur jag gör:
Avnjut med pommes, bulgur eller ris, goda såser och härliga grönsaker. Skaven går utmärkt att styckfrysa och är perfekta att ha i beredskap ifall kababsuget blir akut.
https://www.youtube.com/watch?v=V7pvR0hwhig Kladdkaka är så gott, men går den att baka i airfryer? Jag har testat
Ris á la malta når nya höjder med dulce de delche
Grilled cheese med maillard på steroider
Juliga kladdiga och heta kycklingvingar
Underbara köttbullar med smak av lagrad ost och anjovis
Det här är den snabbaste hollandaisesåsen du kan göra