Spela video om Skärbräda med gråtande tigern, grillat kött, sås och sallad

Gråtande tigern

Känner du till gråtande tigern, eller ”suea rong hai”? Det är en nord-thailändsk (och även populär i Laos) rätt med en marinerad köttbit som serveras med en god dipsås. Så enkel och god!

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser Gråtande tigern

Ingredienser kött med marinad:
500 g mört nötkött (exempelvvis ryggbiff, flap steak eller flankstek)
2 klyftor finriven vitlök
1 msk nymalen svartpeppar
2 msk ljus svampsoja
2 msk ostronsås
1 msk rörsocker
(ev lite MSG)
1 msk lime

Ingredienser såsen:
2 matskedar fisksås
Saft från 2 lime
1 msk rostat och mortlat ris
2 limeblad fint strimlade
2 tsk torkat thai-chilipulver (eller chili efter smak)
1 tsk rörsocker
1 kruka koriander, grovt hackat
1 knippe salladslök, strimlat
1 schalottenlök, finstrimlad

Så här gör du:

1

Blanda alla ingredienser till marinad och marinera kött före stekning eller grill.

2

Blanda allt till såsen.

3

Grilla eller stek köttet, servera med såsen, sallad, gurka och ris.

Mina senaste recept