Ris á la malta med dulce de leche
Ris á la malta når nya höjder med dulce de delche.
En god tzatziki förgyller verkligen grillmiddagen. Min variant har ett knep för att göra den riktigt krämig.
1 gurka
4 dl grekisk fet yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
2 msk god olivolja
2-3 tsk rödvinsvinäger
Salt efter smak
Dela och kärna ur gurkan för att undvika att såsen blir för blöt. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en sil. Låt gärna stå över natten under plast. Men det går också bra att pressa ut så mycket vatten ut gurkan som möjligt med händerna eller en sked och använda direkt.
Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten, och låt det gärna stå inplastat över natten, det är inte nödvändigt, dock sätter sig smakerna bättre.
Blanda gurkan med vitlöksyoghurten och styr den sista smaksättningen med tex salt. Om dill önskas, tillsätt den precis innan servering.
Ris á la malta når nya höjder med dulce de delche.
Grilled cheese med maillard på steroider!
Juliga kladdiga och heta kycklingvingar.
Underbara köttbullar med smak av lagrad ost och anjovis.
Det här är den snabbaste hollandaisesåsen du kan göra.
Hemgjord gyros, gott och enkelt med mitt recept.