Spela video om Tzatzik i en skål med tilltugg som tillbehör

Tzatziki

En god tzatziki förgyller verkligen grillmiddagen. Min variant har ett knep för att göra den riktigt krämig.

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser hemgjord tzatziki

1 gurka
4 dl grekisk fet yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
2 msk god olivolja
2-3 tsk rödvinsvinäger
Salt efter smak

Så här gör du:

1

Dela och kärna ur gurkan för att undvika att såsen blir för blöt. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en sil. Låt gärna stå över natten under plast. Men det går också bra att pressa ut så mycket vatten ut gurkan som möjligt med händerna eller en sked och använda direkt.

2

Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten, och låt det gärna stå inplastat över natten, det är inte nödvändigt, dock sätter sig smakerna bättre. 

3

Blanda gurkan med vitlöksyoghurten och styr den sista smaksättningen med tex salt. Om dill önskas, tillsätt den precis innan servering.

Mina senaste recept