Spela video om Hollandaise

Hollandaise som går snabbt att göra

Det här är den snabbaste hollandaisesåsen du kan göra enkelt själv. Och den är så god till kött, fisk och grönsaker.

Dela på:

Facebook
Reddit
Pinterest
LinkedIn
Email
Ingredienser hollandaisesås

1 äggula
1 tesked vatten
1 tsk citronsaft
1 nypa salt
110 gram smör
En nypa cayennepeppar eller chilisås

Så här gör du:

1

Du behöver en stavmixer och en hög mixerskål där mixerhuvudet precis får plats. Smält smör till ca 100° Celsius. Skira över smöret i en behållare du lätt kan hälla från.

2

Knäck och dela äggen, lägg gulan i skålen. Häll citron, vatten och en nypa salt i skålen. Häll nu på det varma smöret i en fin stråle samtidigt som du mixar. Ju tjockare såsen blir desto “snabbare” kan du hälla på resten.

3

Smaka eventuellt av med mer citron, salt och chili efter eget tycke och smak. Servera omedelbart eller överför till en liten kastrull med lock eller motsvarande, och håll den på en varm plats i upp till en timme innan du serverar den.

4

Hollandaise kan inte kylas och värmas upp igen. Detta recept går att göra större och det är bara att multiplicera mängderna i ingredienserna.